Storseger för Dövlandslaget

Storseger för Dövlandslaget

Tidigt på lördagsmorgonen var det dags för match, spelplats var anrika Zinkensdamm. För motståndet stod div-5-laget Västertorps BK. Inför lägret såg truppen stark ut. Men veckan innan drabbades vi av flertalet skador och sjukdomar som förhindrade flera spelare från att delta. För att säkerställa att matchen blev av, lånade vi in några spelare.

Sverige-Västertorps BK 8-1 (4-1)

Motståndarna började bäst och skapade chanser direkt från start. Det såg ut att bli en tung start på dagen. Men redan i vårt första anfall blev Sarah frispelad och kunde enkelt rulla in ledningsmålet. Kort därefter gör Johanna Karmgård 2-0 på en liknande omställning. Första halvtimmen har vi ett bastant tryck med många chanser, därför känns det snöpligt när kontrar in en reducering. Vi låter oss inte grävas ner och fortsätter at ha ett klart bollövertag. Det ger utdelning och till halvtidsvilan har vi en ledning med hela 4-1.

Andra halvlek chockstartar vi med att göra 5-1. Där stängs matchen. Vi har mycket boll, men Västertorp sticker upp på farliga kontringar. Efter en dryg kvart av andra halvlek fick Sarah lägen att avlossa sitt grymt hårda skott. På tre minuter har Sarah krutat in två (!) distansskott. Vi snurrar runt bland spelarnas positioner under matchens sista del. Vi avslutar på ett fint sätt genom att göra 8-1 efter ett mönsteranfall.

Förbundskapten Annika Nordin var nöjd med matchen. I andra halvlek var målet att vara tålmodiga i passningsspelet samt värdera varje spelsituation på bästa sätt. Något vi lyckades väl med.

Målskyttar

Sarah Hyrenius 3, Johanna Karmgård 2, Patricia (inlånad) 2, Klara (inlånad) 1