Information om Deaflympics

Vilka länder går till Deaflympics?

Sveriges herrar vann som ni säkert redan vet sin första kvalmatch till Deaflympics mot Polen hemma på Grimsta IP med 1-0. I och med vinsten är möjligheterna att få spela Deaflympics goda.

Vi tänker här nu redogöra för hur kvalificeringen till Deaflympics går till.

Europa har 8 platser till Deaflympics i Turkiet. Värdlandet är som alltid direktkvalificerat vilket ger Europa 7 platser att tampas om i kvalet.

Kvallagen fördelas i 5  grupper där vinnaren av varje grupp går till Deaflympics. Därefter kvalificeras 2 stycken grupptvåor. Dessa avgörs inte som det vanligtvis brukar vara genom poäng, målskillnad osv. utan av Europa-rankningen. De två högst rankade av alla fem grupptvåor går till Deaflympics.

Rankningpoäng tjänar länderna in i de olika mästerskapen och kvalen som spelats och spelas framöver. Sverige kan med andra ord genom ett bra utfört VM i sommar samla på sig värdefulla poäng och placeringar inför en eventuell andraplats i gruppen. Men låt oss hoppas att grabbarna kniper förstaplatsen i gruppen och går direkt till Deaflympics.

Avslutningsvis vill vi flagga lite extra för våra futsaldamer som snart beger sig till Thailand för att spela VM.

#GoSweden