Ut ur dimman på Grimsta IP klev svenska segrare

På ett dimmigt Grimsta IP kunde vi lördagen den 17:e oktober bevittna de svenska herrarna i Dövlandslaget besegra Polen med 1-0 i den första kvalmatchen till Deaflympics. Målskytt denna afton blev Elias Tebibel som ensam med målvakten kunde rulla in segermålet.

Det blev en tuff match för de svenska herrarna som efter 40 minuter åkte på en utvisning då domarna tyckte att Adam Neverland gått in för hårt i en tackling bakifrån. Trots detta lyckades Sverige stå emot den polska pressen och till med kontra till sig några farliga målchanser. Med en kollektiv vilja av stål och ett utmärkt taktiskt genomförande kliver Sverige ut ur dimman på Grimsta IP som segrare och är ett steg närmare Deaflympics i Samsun, Turkiet, 2017. Nästa kvalmatch spelas mot Tyskland i Karlsruhe, Oktober, 2016, men innan dess väntar VM i Italien.

#GoSweden

Ett längre matchreferat kan ni läsa i nästa nummer av Dövsport.