Ett historiskt första läger för U21-landslaget!

Under helgen 18-20 september, avslutades ett historiskt första läger för Svensk Dövfotbolls U21 landslag (Herrar). Sammanlagt närvarade 22 killar i åldrarna 13-22, vilka leddes av den tillsatte förbundskaptenen Adrian Whale med assisterande förbundskaptenerna Erik Israelsson och Conny Bååth.

Som landslagschef för U21 var det med en enorm stolthet som jag såg på när killarna kom stegandes ut på planen för första träningspasset under lördagen. Aldrig förr i historien har Sverige haft ett sådant sparkapital för framtiden som denna grupp av unga killar.

Under lägret fick vi se flera höjdpunkter på det lovande U21-landslaget där killarna kämpade för att visa framfötterna och viljan för att bli en del av denna spännande resa. Lägret avslutades med internmatch där ena gruppen bestod av de spelare som ledarstaben ansåg vara första stommen till  det U21- landslaget som ska resa mot U21 EM  i Wroclaw, Polen, 5-13 augusti 2016 (tidigare 10-18 juni 2016).

Svensk Dövfotbolls profil är att det ska finnas en röd tråd mellan A-landslaget och U21- landslaget. Förbundskaptenen för A-landslaget på herrsidan, tillsammans med Adrian Whale och Erik Israelsson kommer Conny Bååth ansvara för att det finns en röd mellan senior och U21-landslaget

 

U21, dövidrott, fotboll,
Slutligen vill vi även passa på att tacka SDI projektet ”Vad väljer du” för deras sponsring av lägret!

Romel Belcher

U21- landslagschef

Svensk Dövfotboll

romel.belcher@nulldovfotboll.se