Svensk Dövfotboll startar upp ett U21 landslag på herrsidan

Svensk Dövfotboll kan med glädje meddela att vi nu startat upp ett U21 landslag på herrsidan. Efter att fått igång ett seniorlandslag som fungerar bra är det nu dags att ta nästa steg. Vi startar upp U21-laget för att göra steget in till seniorlandslaget skonsammare för de yngre spelarna. U21 lagets syfte är att skola in de yngre spelarna i samma taktiska tänk som seniorlandslaget vilket gör att steget till seniorlaget blir lättare

 Landslagschef för U21, Romel Belcher

Romel Belcher

Romel Belcher, Landslagschef U21

Som landslagschef har vi anlitat Romel Belcher, en ung ledare som är gymnastiklärare till yrket. Trots sin unga ålder har Romel redan nått stora framgånger inom basketen som coach. Romel kommer nu som första steg tillsammans med ansvarige för herrverksamheten inom Svensk Dövfotboll, Henrik Rangfeldt, sätta ihop ett team som ska jobba med U21 landslaget.

Förbundskaptenen för seniorlandslaget på herrsidan, Conny Bååth, kommer att ansvara för att det finnas en röd tråd mellan senior och U21-landslaget. Med andra ord, han kommer att finnas i bakgrunden runt U21 landslaget och ha ett nära samarbete med den kommande förbundskaptenen för U21 landslaget.
För närvarande är det inte klart vem förbundskaptenen för U21 landslaget kommer att vara men vi jobbar idag med några namn. Vi hoppas kunna presentera en förbundskapten tillsammans med hans medarbetare innan den första landslagssamling , 18-20 september i Stockholm.
U21 Landslaget även anmälda till dövhistoriens första U21 EM i Gdansk, Polen,  10-18 juni 2016. Dit har vi möjlighet att ta med tre överåriga spelare till mästerskapet, tre spelare som är högst 23 år gamla.

Vilka söker vi?

Vi har nu via våra nätverk samlat på oss en lista med spelare som vi kallar till den första samlingen. Vi välkomnar också alla som vill visa  upp sig och försöka ta en plats i den nya landslaget. Du ska då vara en spelare som tränar regelbundet i en förening och har en hörselnedsättning som överstiger 55 decibel på båda öronen.
Vill du vara med eller är du en förälder som vill tipsa oss om ert barn som spelar fotboll? Tag kontakt med landslagschefen Romel Belcher på mailadress romel.belcher@nulldovfotboll.se och berätta mer om dig själv, bifoga också kontaktuppgifter till din klubbtränare.
 – Dövfotboll