Damfotbollen är igång!

Helgen den 28-29 mars hade damerna sitt första landslagsläger i fotboll. Det var 20 anmälda, men sena avhopp gjorde antalet till 18st. Lägret bestod av två träningspass och en match. Kärrtorps IP bjöd på moln och vårkyla vi första träningspasset. Första träningen bestod av teknik och passningsspel, för att förbundskaptenerna skulle kunna få en bild av nivån på spelarna. 

Efter en god lunch, var det dags för en landslagets första match mot IFK Viksjö, tillhörande div.5. Som på beställning tittade solen fram lagom till matchstart. 

Matchen

Matchen var uppdelad i tre perioder vilket gav möjlighet till  extra mycket coaching för förbundskaptenernaViksjö startade bäst och skapade ett visst tryck mot Sveriges mål. Vid första riktiga anfallet dribblade Sarah Hyrenius sig igenom och lyckade efter en tilltrasslad situation trycka in ett historiskt mål för det pånyttfödda dövlandslaget. 

Den andra perioden var Sveriges bästa. Vi lyckas hitta positionsspelet och skapade några fina passningskombinationer. Viksjö skapar också en del chanser och på en av dessa lyckas de kvittera. 

I sista perioden är vi tillbakapressade, med kämpaglöd och en duktig målvakt i Jamila Ouahid, stannar resultatet vid 1-1. 

Kort analys

Matchen gav både positiva och negativa besked. Vi behöver träna mer teknik och kondition, men vi har kvalitéer och en mycket god inställning. En inställning som syntes under söndagens träningspass. Med träningsstart kl 09:00, inkluderande framflyttandet av sommartid och ett snöblandat regn visade tjejerna upp ett bra fokus. Förbundskaptenerna Annika Nordin och Therese Lückner var nöjda för att vara ett första läger. Samtidigt underströk de vikten av att träna och spela fotboll kontinuerligt.

 

Nästa läger äger rum den 30-31 maj

Vi inom ledarstaben tror att ännu fler spelare kommer att vill ta chansen. Nu är första steget taget på en resa som kan bli hur bra som helst. 

 

dövlandslaget i fotboll damer

Damlandslaget i fotboll stående från vänster: Joel Thillenius landslagschef, Annika Nordin förbundskapten, Ronja Javerud, JamilaOuahid, Sarah Hyrenius, Kajsa Eliasson, Jessica Öberg, Gabriella Della Morte Pålstam, Lydia Tebibel, Mona Riis, Mikaela Larsson, Therese Lückner assisterande förbundskapten, Sittandes från vänster: Amina Ouahid, Sofia Slavova, Ida Malmström, Matilda Jansson, Cecilia Björck, Elin Spångberg, Fatima Tebibel, Nanette Slättman, Pauline Englund