UTROPSTECKNET ÄR DEFENSIVEN!

Under näst sista lägerhelgen spelades två träningsmatcher. Men både under och efter matcherna var det dramatiska händelser. Efter seger mot Stuvsta, skulle det spelas bowling. Något alla såg fram emot. Men på vägen dit råkar en av ”våra” bilar ut för en seriekrock. Tur i oturen skadar sig inte någon av tjejerna allvarligt. Alla är spelklara inför EM. Men bowlingen blev inte lika intressant.

Tjejerna som var med om bilolyckan mådde så pass bra att de kunde lira dagen efter. Vi går mot en stabil seger när Sarah Hyrenius skadar sig i en duell. Sarahs fot visar sig vara stukad. Men återigen har vi tur i oturen. Det mesta tyder på att Sarah är spelklar till premiären mot Italien.

När det gäller själva futsalen ser det väldigt bra ut. Vi vinner båda matcherna. Men det mest anmärkningsvärda är att vi håller nollan båda gångerna. En extremt ovanlig företeelse i futsal. Målvakten Malin Jansson blir bättre och bättre för varje dag. Nu laddar vi mot ett sista läger, där vi ska slipa på de sista detaljerna inför EM.

Sverige-Stuvsta IF 2-0

Stuvsta IF tillhörandes div.3 trodde vi skulle bli en alltför svår nöt att knäcka för oss. Men med ett billigt mål redan i andra minuten såg allt mycket bättre ut. Stuvsta skruvar upp ett högt tempo, men utan struktur. Vi försöker vårda bollen och hålla disciplinerat försvarsspel. Vi är ett bättre futsallag än Stuvsta och skapar många klara målchanser, men tyvärr missas det en del. I slutet av andra halvlek börjar orken tryta hos våra tjejer. Men målvakt Malin räddar oss flera gånger.

Rädslan var att Stuvsta skulle köra över oss i andra halvlek. Så blev inte fallet. Visserligen faller vi lägre med vårt försvar. Men Stuvstas skapar inte lika klara målchanser. Efter halva andra halvlek börjar vi ta över matchbilden igen. När Fatima utökar ledningen på en kontring, känns det relativt stabilt från vår sida. Vi ”vilar” genom att hålla bollen kontrollerat inom laget. På slutet skapas ett flertal lägen att göra fler mål.

Det var en bra kämparmatch från vår sida. Det är alltid skönt att vinna hårda och jämna matcher. Den här matchen visade skillnaden mellan ett duktigt futsallag och ett duktigt fotbollslag.

 

Sverige-Hanvikens SK 6-0

Mot Hanviken blir det samman drömöppning som dagen innan. Mål redan efter en minut. Matchbilden är relativt jämn efter halva första halvlek. Men när vi gör både 2-0 och 3-0 inom en minut tar vi över totalt. Känslan är att det kan bli tvåsiffrigt. Då ska det ändå tilläggas att vi vilar tre av nyckelspelarna i första halvlek. Men vi har en hög lägsta nivå i truppen. Den som kom sist in i laget, Mikaela Larsson avslutar halvleken med att sätta fyran.

Motståndarna visar upp en härlig inställning. Då de trots underläget, inte slutar kämpa. Målvakt Malin står för ett på högklassiga räddningar, då vi går bort oss. Efter ca tio min i andra halvlek skadar sig Sarah. Många i laget blir tagna av händelsen och matchen tappar i intensitet. Det blir lite gladare i truppen när Matilda dundrar in två bollar i matchens slutskede.

Vi gör som sagt en väldigt stabil defensiv insats. Det var glädjande att se att fler tjejer tog för sig. Alla i laget börjar förstå Leifs och Nabils spelidé. Laget
fortsätter att ta de steg vi behöver för att vara förberedda inför EM.


FutsalDam Facebook

 

Statistik

Sverige-Stuvsta IF 2-0 (1-0)

2:a min 1-0, Sarah Hyrenius

33:e min 2-0, Fatima Tebibel

 

Sverige-Hanvikens SK 6-0 (4-0)

1:a min 1-0, Fatima Tebibel

13:e min 2-0, Johanna Karmgård

14:e min 3-0, Malin Söderberg

25:e min 4-0, Mikaela Larsson

52:a min 5-0, Matilda Jansson

59:e min 6-0, Matilda Jansson