Sista lägret avklarat!

Nästa anhalt Bulgarien!

 
Sista lägret avslutades med två segrar. Först revanschen mot Stockholm Snipers och dagen där seger mot div.3-laget Nykvarns SK. Skadade Sarah Hyrenius vilade hela helgen och målvakt Malin Jansson vilade under söndagen. Annars var det fullt lag som tränade och spelade under helgen. Matchens spelades 2x 30 min rullande.
Sverige-Stockholm Snipers 4-3 (2-2)
I höstens första träningsmatch blev det förlust mot Snipers med 2-7.  Motståndet var ett duktigt futsallag, men vi kände att revanschen fanns inom räckhåll. Därför planerade vi in en ny match mot Snipers inför EM. Efter att ha mött många duktiga fotbollslag, var det kul att få möta ett ”riktigt” futsal-motstånd. Ett motstånd som också tänkte till och provade olika taktiska upplägg.
Vi får en drömstart redan efter fyra minuter när Matilda sätter ettan, några minuter efter gör Matilda även 2-0 efter en spelvändning. Efter detta är matchbilden jämn och välspelad, båda lagen ligger relativt lågt med sina försvar och ”väntar” in motståndet. Vår krasslige målvakt Malin Jansson gör några fina räddningar när vi går bort oss på fasta situationer. Tyvärr tappar vi lite fokus sista minuterna av halvleken och Snipers hinner både reducera och kvittera. Målen sker på enskilda misstag, något förbundskapten Leif Järnkvist förklarade i paus.
I andra halvlek tar vi det lugnare och satsar mer på omställningar. Något som ger effekt efter några minuter. Först dundrar Matilda in sitt tredje mål för dagen. Någon minut senare avslutar Cecilia i öppet mål, efter ett mönsteranfall. Även om Snipers reducerar håller sig våra tjejer lugna och fokuserar på att värdera rätt beslut under resten av matchtiden. Vi har även lägen att utöka ledningen men slutresultatet stannar vid 4-3.
Målskyttar Sverige: Matilda Jansson.3 (4,10,36), Cecilia Björck (38)
Sverige-Nykvarns SK 5-3 (1-0)
 
I generalrepetitionen stod Nykvarns SK för motståndet. Ett duktigt fotbollslags som kommer vara nykomlingar i div.3 nästa år, så mycket mer visste vi inte.
Vi har ett stort bollinnehav, men Nykvarn visar upp ett organiserat försvarsspel. När lägena dyker upp, har vi svårt att sätta dit den. Det är en kombination av oskärpa och duktig motståndarmålvakt. När arton minuter har gått, hittar vi till slut rätt på en hörna. Sista tio minuterna hamnar vi i en böljande futsal, med få strukturerade anfall. En matchbild som gynnade Nykvarn mer än oss. Men uddamålsledningen stod sig halvleken ut.
I andra halvlek startar vi liknande som under lördagens andra halvlek. Vi tar det lite lugnare och ser till att ta rätt beslut. Vi tar över matchen mer och mer. Tio minuter in i halvleken kommer även målen. På en period av sju minuter, gör vi fyra mål. Där det sista målet är fin soloprestation av Malin Söderberg. Malin letar en bra passning, men bestämmer sig till slut för att drämma in bollen i krysset. Vi det läget kändes det som att det skulle kunna bli tvåsiffrigt. Nykvarns tränare började vid det läget att toppa upp laget. Men vi har flera lägen att göra mer mål. Det som ofta händer vid stor ledning är att man vill göra de snygga sakerna istället för de enklaste alternativen. Nykvarns reducerar med fem minuter kvar. När vi sedan börjar experimentera med anfallsspelet, går det inte så bra. Vi släpper in två mål till på slutet.
Men tjejerna ska vara nöjda med insatsen. Vi har en fantastisk potential i laget. Som syntes som mest i mitten av andra halvlek.
Målskyttar Sverige: Matilda Jansson.2 (18,39) , Malin Söderberg.2 (44,46), Mikaela Larsson (42)
Sammanfattning
På onsdag morgon flyger vi ner till Bulgarien för att ta oss an Italien, Spanien och Tyskland i gruppspelet. Vi har förberett oss på bästa sätt med fem läger och en cup under hösten. Leif och Nabil har gett tjejerna verktyg för att hantera olika slags futsal. De två sista träffarna har vart mycket glädjande då alla tjejer har ökat sin futsalkompetens avsevärt.  Hemmahallen under alla läger har vart Skarpnäckshallen som till slut blev till vår ”borg” där vi vann de fyra sista träningsmatcherna.
Laget är nu samspelt, men även stämningen utanför blir bara bättre och bättre. Det är ett hungrigt lag som åker ner till Bulgarien på onsdag.
 Vi vill skicka ett stort tack till motståndarlag och domare för trevligt bemötande och bra matcher.
Följ oss på hemsidor och sociala medier för uppdateringar under mästerskapet.
Facebook: fotbollfutsal
Twitter: @sdidovboll
Nästa anhalt Bulgarien!Forza Sweden
#gosweden

Untitled design (1)