Inför matchen mot Tyskland

Det blev ännu en förlust. Inte lika tung sådan, då Spanien var ett bra lag, med en världsstjärna i spelare nummer 8. Trots att vi var förvarnade gjorde hon vad hon ville med oss. Spaniens 1-0 var ett klassmål. Tempoväxling i sidled och så smäller det i stolproten. Bara att applådera. Vi har svårt att komma in i matchen. Spanien var ett bollskickligt lag som passade oss illa. När vi satsar allt i jokerspelet får vi den energin vi har saknat. Vi dundrar in mål på mål. När vi har hämtat in till 4-6 åker vi på en feldömd långstraff. Men i ärlighetens namn var Spanien lite bättre än oss.

Nu är det först match mot Tyskland. En match av akademisk betydelse.  Om vi inte vinner med flera mål, då kan vi i teorin gå om Spanien. Men med största sannolikhet får vi möta Schweiz kl 17:00 lokal tid den 25/11. I B-slutspelet krävs det endast segrar för att ta oss till VM i Thailand. Det blir svårt, men vi har alla chanser att greja VM-biljetten.
Mot Tyskland vilar vi Malin Jansson i mål. Istället har vi Malin Söderberg. Hon har imponerat stort i träningsmatch, vi är inte oroliga. Mot Tyskland kommer låter vi alla få spela. Det absolut viktigast är att alla är pigga och fräscha till B-slutspelet.
Nu väntar tuffa matcher utan vilodagar. Dagens träning såg bra ut, där vi fick upp tempot. Något som kommer behövas. Jag skrev senast att jag hoppades på en bra prestation mot Spanien. Den var bättre än mot Italien. Fast vi har mer att ge. Om tjejerna hittar tillbaks positiv energi och fart i spelet, kommer garanterat även resultaten.
Joel