Referat Sverige – Beach FF

Sverige-Beach FF 3-7 (1-5)

Sista matchen innan truppen tas ut ställs mot det duktiga laget Beach FF. Som bland annat har kommit tvåa i Beach-SM. Sverige kommer till dagen med tre stycken jämna fyror. Där alla får chansen att spela.

Matchbilden utkristalliseras tidigt. Beach FF med rutinerade spelare backar ner och täpper till ytor. Vi försöker styra spelet. Men har svårt för deras omställningar. Efter att Jamila har räddat oss i målet under matchens inledning gör Beach FF två snabba mål, båda på just omställningar. Där efter blir spelet mer böljande och lagen byter målchanser. Bland annat skjuter Fatima Tebibel ett tungt skott i ribban. Tyvärr har vi svårt att vara fokuserade i bollhanteringen. Resultatet av detta är att Bech FF snor bollen av oss två gånger på offensiv planhalva. Båda gångerna slutar med mål för motståndarna. Rädsaln för storförlust börjar smyga sig på. Men efter ett patenterat svenskt klapp-klapp med iskallt avslut av Malin Söderberg känns allt bättre. Tyvärr smolkas glädjen av att Bech FF pangar in 1-5 strax innan pausvilan. Efter slarv på hörna.

I andra halvlek försöker vi fokusera framåt. Cecilia Björck visar vägen genom att sno bollen och sätta reduceringen. Beach har endast två avbytare och orken börjar tryta. Samtidigt som Sverige börjar hitta rätt i spelet. Framför allt det offensiva. Matchbilden är trots detta, densamma, Beach FF ”vilar” i försvarszon och kontrar framgångsrikt. Beach FF drar ifrån med en boll till. Men vi svarar med att göra en fin reducering med ett kliniskt avslut från Jessica Öberg. De sista tjugo minuterna toppar förbundskapten Leif Järnkvist. Resultatet blir att vi har kontroll över bollen stort sett hela tiden. Men deras duktiga målvakt ser till att vi inte kan krypa närmare resultatmässigt. Samtidigt som vi måste bli bättre på att vårda avsluten. Vi får inte missa så här många chanser i EM! Samtidigt ska vi inte glömma att målvakt Malin Jansson gör många fina räddningar när de logiska kontringschanserna dyker upp för motståndarna. Symptomatiskt avslutar Beach FF målskyttet på en omställning.

 Slutsatser

Resultatet måste ses som rättvist. Med tanke på matchens första halvlek. Men i andra halvlek växer vi och spelar mycket bra futsal sista kvarten. Hade vi satt alla lägen till reducering 4-6, hade vi kanske kunna skapa lite spänning i matchen. Vi spelar oavgjort i andra halvlek och det ser vi som ett fall framåt. Vi måste ge beröm till Beach FF:s målvakt och nr.8. Den sistnämnda bjöd på stor show där vi verkligen fick träna försvarsspel.

Vi måste bli bättre på att spela bort ett uppställt försvar. Vi måste även orka jobba hem när omställningarna kommer. Det positiva är att när vi toppar upp sista tjugo, är vi det klart bättre laget. Extra kul är att laget unga tjejer Cecilia Björck och Jessica Öberg tar för sig mer och mer. Comebackande Malin Jansson i målet gjorde också en strålande avslutning på matchen. Men bäst i Sverige var dock den duktigt defensive Pauline Englund.

 

 

Matchstatistik Sverige-Bech FF 3-7 (1-5)

Beach FF: 6:e min 0-1, 8:e min 0-2, 16:e min 0-3, 19:e min 0-4, 21:a min, 0-5 28:e min, 2-6 36:e min, 3-7 55:e in

Sverige: 21:a min 1-4 Malin Söderberg, 33:e min 2-5 Cecilia Björck, 39:e min 3-6 Jessica Öberg