Sorti redan i kvalet

FutsalkvalEfter en seger (6-5 mot Wales) och två förluster (3-5 mot Kroatien och 1-3 mot Israel) är de svenska  herrarna utslagna redan i kvalet till EM-slutspelet.
Kroatien och Israel tog de två platserna till Sofia och för Sveriges del blir det ett långt uppehåll innan chansen till stort mästerskap åter ges.

Till följd av detta väljer landslagets förbundskapten Ove Holmberg att avgå. Nedan 70-541-VBföljer Oves tankar om resultaten och hans avgång.

En kort summering av kvalet i Israel skrivet en halvtimme efter slutsignalen kanske man inte ska skriva men jag vet att många fans därhemma undrar hur det kunde gå så här. Först och främst mötte vi två nationer som var bra. Vi kommer publicera matcherna på nätet i veckan så kan ni själva se.
För det andra kom vi inte upp i vår standard när det gäller anfallsspelet. Jag är 98-362 självkritisk här och tycker vi skulle tränat mer på detta istället för fasta situationer.
Spelarna gråter just nu i omklädningsrummet och det visar på äkta hjärta. Mest smärtar det att vi är borta från EM och VM och att det är fyra långa år till nästa chans. Hur ska killarna motivera sig de närmaste åren? Det blir en nöt att knäcka för SDI och den nye förbundskapten som jag hoppas snart träder fram. Jag kan inte uppbringa den motivationen och det har jag sagt innan, därför avgår jag. Jag tror dock att jag bidragit till grabbarnas utveckling under de tre härliga år jag haft så trots de magra resultaten har vi tagit ett par steg framåt.

Slutligen ett tack till ledarstaben med Lusse, Emil, Joel, Henryk, Robban och Tomas som varit otroliga. Sist av allt vill jag ge spelarna högsta betyg för deras hjärta och hunger att lära sig.

Nu vänder vi ett blad som kungen sade.”